Internationale Veteranendag Brunssum

Jaarlijks organiseren wij een internationale Veteranendag in Brunssum. We proberen daarbij ook de “jongere” veteraan naar Brunssum te trekken.

Het “imago” van veteranen onder de burgers is vaak een eenzijdig beeld van een oude man in een pak met een “V’tje” op zijn revers. Hier willen wij verandering in brengen. Wij willen laten zien dat een veteraan ook een man of vrouw kan zijn van 19, 25 of 44 jaar. Een buurjongen, de moeder van het vriendinnetje van je jongste dochter, die vriendelijke buschauffeur of gewoon degene die achter jou staat in de rij bij de kassa in de supermarkt.

Hoe we dit “imago” willen veranderen is nog niet zo eenvoudig, er lopen meestal relatief weinig jonge veteranen mee in een parade tijdens dergelijke evenementen. Onze Veteranendag houden we dan ook breed en heel toegankelijk:

  • Voor alle veteranen: internationaal en voor jong en oud!
  • Met een mooie maar kortere herdenking dan gebruikelijk
  • We hebben veel activiteiten voor kinderen
  • Er is aandacht voor de veteranen-partners
  • De verbroederingsborrel is gewoon erg gezellig en lekker laagdrempelig.
  • We communiceren veel via kanalen die de jongeren aanspreekt zoals Facebook en twitter

 

Elk jaar weten meer “jongere” veteranen de weg naar Brunssum te vinden en daar zijn we trots op.

De eerste editie van Veteranendag Brunssum vond plaats in 2016. Bekijk hierboven het beeldverslag dat LOO televisie maakte.

Elk jaar op of rond 19 september

Stichting Veteranen Brunssum organiseert de jaarlijkse internationale Veteranendag Brunssum doorgaans op of rond 19 september. Op deze datum in 1944 is Brunssum namelijk bevrijd door de leden van de Combat Command A 2nd armored division. Bijgenaamd “Hell on wheels”. Deze veteranen hebben toen veel betekend voor onze vrijheid en daarom lijkt het ons goed dat we Veteranendag Brunssum op of rond deze datum blijven organiseren.

 

Veteranen

Ben je zelf veteraan? Meld je dan aan als deelnemer aan Veteranendag Brunssum. Of je nu wel of niet mee wilt lopen in de parade, misschien wil je alleen bij de herdenking zijn of dat je gewoon komt als bezoeker en tijdens de gezellige verbroedering in gesprek gaat met ander veteranen en bezoekers.

Bezoekers

Iedereen is van harte uitgenodigd om naar onze Veteranendag te komen. Kom genieten van de parade, de leuke kraampjes, van het eten en drinken en voor de kinderen is er ook van alles te beleven. Maar kom ook veteranen ontmoeten. Even stil staan bij wat hun daden voor onze vrijheid betekenen en laat hen onze waardering voelen. Want dat is Veteranendag Brunssum!

Military Meeting Point

Alle veteranen, (ex-)militairen en hun gezin kunnen “vriend van ” worden van Veteranen Brunssum en onze inloop het Military Meeting Point (MMP). Onze inloop is elke vrijdag geopend van 18:30 tot 21:30. Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op!